חזרה ללימודים בבטחה

הדרך לכיתה מסתבר, לא בדיוק בטוחה. תאונות דרכים, מהוות גורם פגיעה משמעותי בקרב ילדים. הילדים נפגעים בדרכם לבתי הספר, בחופשות ובמשחקים בסביבת הכביש. בשנים האחרונות, יותר ילדים נפגעים בעת רכיבה על אופניים חשמליים ורגילים וקורקינט. בנוסף, השימוש בטלפון סלולארי מהווה גורם משפיע בהיסח הדעת ומסוכן. מסקר שנערך ע"י "אור ירוק" לקראת פתיחת שנת הלימודים, עולה כי 39% מההורים, יסיעו את ילדיהם לבית הספר ברכבם הפרטי. 22% מהילדים, יגיעו ברגל מהם 14% בלווי מבוגר. יתר התלמידים, מגיעים בתחבורה ציבורית, בהסעות מאורגנות, בהליכה רגלית, או ברכיבה על אופניים. בתי הספר, אינם ערוכים לקליטת כמות כה גדולה של מכוניות והילדים נחשפים לסכנות בטיחותיות. כדי להתמודד עם הסכנות על ההורים לקבל אחריות ולהקפיד על כללי בטיחות בסביבת בתי הספר.

נועם קום

טיפים להגעה בטוחה לבית הספר

הסעת ילדים ברכב – חל איסור להסיע מספר ילדים מעל המותר כפי שצוין ברישיון הרכב.

 חובה לחגור – יש לחגור כל ילד היושב במכונית באופן הבא: עד גיל 8 שנים, חלה חובה על ישיבה בהתקני ריסון מתאימים, ילדים מעל גיל 8 שנים ייחגרו באמצעות חגורות הבטיחות המותקנות במכונית, אך חשוב שהחגורות יתאימו למבנה גופם ולמשקלם.

בזמן הנסיעה – חובה להקפיד לשבת במושב המכונית או האוטובוס ולחגור חגורת בטיחות. אין להוציא יד או ראש מחלון הרכב או האוטובוס. אין לעמוד בזמן הנסיעה, אין להשליך חפצים בתוך האוטובוס ומחוץ לו. יש לשמור על השקט בנסיעה ולמנוע הפרעה לנהג.

עצירה להורדת ילדים – בהורדת הילדים מהמכונית, יש לעצור במקום בטוח בצד הדרך, בסמוך לתחנת הורדה או למדרכה. אם על הילדים לחצות הכביש יש לדאוג לכך שיבצעו זאת רק במעבר חציה ואף ללוות אותם ולדאוג שיחצו את הכביש רק במעבר החצייה ובבטחה.

חנייה בסמוך לגן או לביה"ס – בשלב ההמתנה לאיסוף הילד, יש להחנות באופן בטוח וללא הפרעה לתנועה ולדומם את מנוע המכונית. אין להשאיר את המכונית פתוחה ללא השגחה.

יציאה מהמכונית – אין לצאת מהמכונית כאשר היא מונעת וללא השגחה, המכונית עלולה להתדרדר. חובה לוודא כי הילדים שירדו מהמכונית אינם מצויים בקרבתה.

המתנה לאוטובוס – יש להמתין תמיד בתחנה מוסדרת או על המדרכה ובאופן ובמרחק בטוח מהכביש. אין להמתין על הכביש או לרדת משפת המדרכה כל עוד המכונית לא נעצרה.

עלייה לאוטובוס – חובה להמתין עד לעצירתו המוחלטת של האוטובוס, עם פתיחת הדלתות יש לעלות לאוטובוס מהדלת הקדמית בלבד, באיטיות, בזהירות, וללא דחיפות.

ירידה מהאוטובוס – יש לשבת במושב עד לעצירתו המוחלטת של האוטובוס. ביציאה, רצוי לרדת מהדלת הקדמית תחת השגחת הנהג או המלווה. חובה על הנהג לסרוק ולבדוק כי כל הילדים ירדו מהאוטובוס באופן בטוח מלפנים ומאחור.

מסלול הליכה בטוח – יש לבחור עבור הילד מסלול הליכה נוח ובטוח לביה"ס ובחזרה, עם כמה שפחות מעברי כבישים והרחק מכבישים סואנים ומחציית צמתים.

חציית כביש – תרגלו עם הילד את כללי חציית כביש בבטחה, שימוש במעבר חצייה בלבד, לאחר מבט לצדדים, חצייה בהליכה ולא בריצה. בצומת רמזור, חוצים כביש רק באור ירוק. ילד עד גיל 9 לא חוצה כביש לבד !

מגבלות שדה ראייה – הדגישו לילד על בעיות שדה הראיה הקיימות לנהגים. הקפידו שלא יחצה את הכביש בין מכוניות חונות, או בירידה לפני המכונית או האוטובוס בזמן עצירתו בתחנה.

שימוש בטלפון – הבהירו לילדים את הסכנות הטמונות בשימוש בטלפון ועל כך שאין להשתמש בטלפון הניד בזמן חציית כביש, או עלייה וירידה מהרכב ובזמן רכיבה על האופניים. הטלפון מסיח דעת ומסוכן.

משמרות הזה"ב – הבהירו לילד על חשיבות מעבר חצייה במקום בטוח, בפיקוחם של המשמרות ואף ציינו בפניו את מיקום המעברים בקרבת בית הספר.

רכיבה על אופניים וקורקינט

אופניים רגילים, חשמליים וקורקינטים, הפכו לאמצעי תחבורה נפוץ בקרב התלמידים. חשוב לנהוג באופן בטוח ועל פי החוק.

קסדה בראש – חובה לחבוש קסדה בכל דרך.

מדרכות – אסור לנוע על מדרכות הם נועדו להולכי רגל.

מסלול רכיבה – התנועה מותרת בכבישים או בשבילי אופניים.

גיל רכיבה – באופניים חשמליים ובקורקינט, מותר לרכב לאדם בגיל 16 שנים ומעלה.

נוסעים נוספים – חל איסור להרכיב נוסעים על אופנים וקורקינט.

היתר רכיבה – רוכב/ת ללא רישיון נהיגה, מחויב בהיתר רכיבה ולאחר שעבר קורס ייעודי.

חנייה – חובה להחנות את האופניים והקורקינט במקום חנייה המיועד לכלים אילו. אין להחנותם על המדרכות ובקרבת תנועת הולכי רגל.

הסיחי דעת – חל איסור להשתמש בטלפון בזמן הרכיבה. יש להימנע מהתעסקות בכל גורם המסיח דעת בזמן הנהיגה.

 

 

 

 

 

 

 

להדפסה

שיתוף המאמר:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

אוטוקום ניוזלטר

לקבלת מבזקי רכב בנושאי חדשות רכב, צרכנות בתחבורה ומבחני דרכים מלאו פרטים:

shutterstock_445850944(1).jpg