הכנסות ענף הצמיגים בישראל

הכנסות ענף הצמיגים בישראל כ-1.7 מיליארד דולר בשנה

כ-4 מיליון צמיגים נמכרים בשנה. בשוק היבוא שולטות 3 חברות שמחזיקות כ-55%-50% מההכנסות היבואנים.
11/11/19

מסקירת ענף הצמיגים בישראל שערכה חברתהמידע העסקי CofaceBdi עולה כי היקף ההכנסות ממכירת צמיגים בישראל בשנה האחרונה עמד על כ-1.7 מיליארד ₪. הענף רשם צמיחה מתונה של כ-1%ביחס לשנה הקודמת. מהנתונים עולה כי מספר הצמיגים שנמכרו בשנת 2018 עמד על כ- 3.3-3.7 מיליוני צמיגי מכוניות נוסעים וכ-500-600 אלף צמיגים המיועדים לשימוש באוטובוסים ובמשאיות. השוק הצמיגים, מראה צמיחה כמותית לאורך השנים, אולם מציג שחיקה כספית, זאת בין היתר בעקבות התחרות החריפה, היבוא המוגבר מסין והשחיקה במחירים.

מהסקירה עולה, כי הכנסות היבואנים משיווק צמיגים, נאמדו בשנת 2018 בכ-530 מיליון ₪, וכי 3 שחקנים עיקריים החזיקו בנתח כספי מצרפי של כ- 55%-50% מהכנסות היבואנים משיווק צמיגים בשנה זו: קבוצת "שנפ-ראלי דקה", "אוטולוקס טיירס" ו- "קו-גול יוניטרייד".

הסקירה בחנה גם את היקף רכישת הצמיגים באתרי אינטרנט תהילה ינאי מנכ"ל משותף Coface Bdi : "המעבר ליבוא אישי של צמיגים באמצעות אתרי אינטרנט עדיין נמצא בשוליים ומסתכם באחוזים בודדים מסך המכירות, אולם נראה כי ההכנסות ממסחר אלקטרוני של צמיגים מצויות במגמת גידול בשנים האחרונות והשחקנים בשוק רואים זאת כמנוע צמיחה. המכירה המקוונת, מביאה עמה החרפה ברמת התחרות כאשר האתרים נדרשים להציג מחירים תחרותיים ואטרקטיביים. "בין הסיבות העיקריות לגידול בזירת המסחר האלקטרונית נציין את הגידול בהיצע אתרי מסחר, מודעות גוברת ליתרונות הרכישות המקוונות כגון מגוון רחב של מוצרים, מחירים אטרקטיביים, חיסכון בזמן ועוד. בנוסף, שיפור חווית הרכישה הדיגיטלית והורדה מתמשכת של חסמים לביצוע עסקאות באינטרנט מביאים לגידול בתדירות הרכישות באתרי המסחר. מלבד רכישות אונליין, ניתן לחלק את שוק הצמיגים לשלושה ערוצי שיווק עיקריים: 1. פנצ'ריות, שם מתרכזת עיקר הפעילות הקמעונאית, עם הכנסות של 1.36 מיליארד ₪ בשנה, שמהווים כ-80% מהענף.
2. ערוץ שיווק שכולל את חברות הליסינג המחזיקות ציי רכב וכן לקוחות עסקיים ומוסדיים, שם מקובל לרכוש צמיגים סיניים בסיסיים, לרוב משיקולי עלות תועלת. 3. ערוץ שיווק שכולל מכירה של צמיגים על ידי מפיצים וסיטונאים הפועלים בענף".

הערכת התפלגות הכנסות הענף לפי ערוצי שיווק

(בשנת 2018, במונחים כספיים)


מהנתונים עולה עוד כי מחירם של כ- 60% מצמיגי מכונית הנוסעים (להבדיל מרכבי אוטובוסים) עומד על מחיר של עד 250 ₪ לצמיג וכי מבחינה כמותית 68% מצמיגי הנוסעים הם סיניים.

הסקירה בדקה גם את רווחיות יבואני הענף ומהנתונים עולה כי הרווח הגולמי מהווה בממוצע כ-25% מסך מחזור הכנסותיהם. כמו כן, שיעור הרווח הגולמי לפנצ'ריות מהווה בממוצע כ-45% מסך מחזור ההכנסות. בחינת מדד הסיכון העסקי של יבואני הצמיגים המובילים בענף מראה כי בשנים האחרונות, רמת הסיכון של הענף הייתה נמוכה ממדד הסיכון העסקי בכלל המשק ונאמדה בסיכום שנת 2018 ב- 5.48 לעומת 6.80 בכלל המשק.

הענף מאופיין בנאמנות לקוחות נמוכה, כך עולה מהסקירה. לקוחות יבחרו לרוב להחליף את צמיגי רכבם בנקודת מכירה המציעה מחירים תחרותיים ולרוב אף תהיה ממוקמת בסביבת מגוריהם ומקום עבודתם. כמו כן, הצרכן הישראלי מוכן לרוב להתנסות במותגי צמיגים חדשים, ולא יהסס לרכוש מותג המתחרה במותג אותו רכש בעבר בשל שיקולי מחיר, ובמיוחד אם בעל הפנצ'רייה מעודד זאת. עם זאת, במקרים מסוימים, לקוחות הענף יבחרו לרכוש מנקודת מכירה קבועה, או לרכוש מותג מסוים, הנתפס בעיניהם כאיכותי ואמין.

גם הפנצ'ריות עצמן לא נוטות לגלות נאמנות עסקית ליבואן מסוים ונוהגות לעבוד עם מספר יבואנים במקביל. לכן, חלק מהיבואנים בענף מפעילים במקביל לזרוע ההפצה של הצמיגים לשוק המקומי, גם רשת פנצ'ריות, בין אם בזכיינות, בבעלות או עם שותפים וכך מבטיחים את שיווק הצמיגים שהם מייבאים.

להדפסה

שיתוף המאמר:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

אוטוקום ניוזלטר

לקבלת מבזקי רכב בנושאי חדשות רכב, צרכנות בתחבורה ומבחני דרכים מלאו פרטים:

shutterstock_445850944(1).jpg