תקציב במשק האנרגיה 2023

תקציב משרד האנרגיה והתשתיות לשנים 2023-2024 יעמוד על סכום חסר תקדים בגובה של כ- 1,380 מיליארד ₪, ויכלול השקעה מאסיבית באנרגיה מקיימת ברשויות מקומיות, תחבורה חשמלית, מחקר ופיתוח, מימן והאצת החלוקה ברשת הגז הטבעי.

רכב חשמלי- משרד האנרגיה והתשתיות ימשיך גם בתקציב 2023-2024 להסדיר את מכלול הנושאים הדרושים על מנת לייצר את התנאים האופטימליים לפיתוח שוק כלי הרכב החשמליים בישראל, תוך הסרת חסמים והאצת הקמת תשתית הטעינה. במסגרת הסיכום התקציבי, יעמיד המשרד, בשיתוף משרד האוצר, תקציב בגובה של כ- 67 מיליון ₪ להקמת תשתיות טעינה. זאת, על בסיס עבודה מקיפה לבדיקה של היקף תשתיות הטעינה הנדרשות בישראל על מנת להיערך לחדירת כלי הרכב החשמליים לישראל עד שנת 2030, ממנה עולה כי ישראל תידרש להשקעה תקציבית של 428 מיליון ₪ עד לשנה זו. העבודה, יש לציין, התבססה על לימוד מעמיק של תוכנית ההיערכות האירופית לחדירת כלי הרכב החשמלי לשוק, תוך התאמתה לישראל במספר היבטים ייחודים, כמו צפיפות, גודש, אופי הבנייה, דפוסי שימוש ועוד.

במסגרת חוק ההסדרים הנלווה לתקציב, מקדם המשרד שורה של רפורמות שמטרתן להקל ולהסיר חסמים בכניסת הרכב החשמלי לישראל, כמו תיקון חוק המקרקעין, המסדיר את מערך החובות והזכויות של הקמת עמדות טעינה בבתים משותפים, הסדרת תשלומי הארנונה לעמדות טעינה באופן אחיד לכלל הרשויות המקומיות, כך שלא יהווה חסם כלכלי להקמת העמדות במרחב הציבורי, וקידום של תקנות המחייבות כל בנייה חדשה, ולא רק למגורים, להכין תשתית חשמל שתספיק לקליטה של רכב חשמלי.

כל אלה מצטרפים להישגים שהשיג המשרד במסגרת חוק ההסדרים ובהם:

  • הכנת תוכנית רב שנתית לפריסת עמדות טעינה במרחב הציבורי.
  • קידום הקמת עמדות הטעינה בבתים משותפים (דרך חוק המקרקעין).
  • שדרוג רשת חלוקת החשמל באמצעות הקלה על הקמת שנאים
  • הסדרת נושא גביית הארנונה לעמדות טעינה.
  • הקלה על הקמת עמדות טעינה בדרכים ראשיות, בינעירוניות.
© כל הזכויות שמורות
להדפסה

שיתוף המאמר:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

אוטוקום ניוזלטר

לקבלת מבזקי רכב בנושאי חדשות רכב, צרכנות בתחבורה ומבחני דרכים מלאו פרטים:

רכב שחור