תעשיית הרכב העולמית עוברת טרנספורמציה של פעם במאה

"תעשיית הרכב העולמית עוברת בעשור האחרון טרנספורמציה של 'פעם במאה'. קצב השינוי שאנו רואים הן בציפיות הלקוחות והן מצד הרגולטורים הוא חסר תקדים ואנו מבינים שיש לנו תפקיד חשוב מאוד במילוי צרכי הלקוחות הללו ובפעולות נחושות למען הסביבה". כך אמר מת'יו האריסון נשיא טויוטה אירופה שהגיע לישראל כאורח הכבוד באירוע הגמר של  תחרות "ISRAEL EARTH PRIZE" שיזמה יוניון מוטורס במטרה לעודד רעיונות ופתרונות פורצי דרך לשיפור הסביבה של ישראל. האריסון פרט את יעדי החברה המעודכנים לניטרליות פחמניות ואף חשף יעדים חדשים לאירופה וישראל: "עוד בשנת 2015, בזמן הסכם האקלים של פריז, קבענו את שאיפתנו לניטרליות פחמנית בכל העולם עד 2050. כשחושבים על כך שלטויוטה יש טביעת רגל גלובלית הכוללת מדינות רבות שבהן היישום של פעולות סביבתיות אינו כל כך פשוט, מבינים עד כמה זו מחויבות עמוקה ומשמעותית. עם זאת, ברור שכאשר מדובר בשינויים חברתיים, ניידות שאפתנית ויעדים סביבתיים, אלו תחומים בהם העולם משתנה הכי מהר. עבור אירופה במובן הרחב שלה וישראל חלק ממנה, השאיפה היא להגיע לניטרליות פחמנית מלאה עד 2040  עשור מוקדם יותר מהיעד של טויוטה העולמית.

להגשמת היעד, יש לנו שלוש אבני דרך מרכזיות במסע הזה לניטרליות פחמנית: הראשון הוא לניטרליות בכל מפעלי הייצור והמתקנים שלנו עד 2030. מבחינה זו, יוניון מוטורס מובילה את הדרך בישראל, כשכבר כיום היא מציגה טביעת רגל פחמנית נמוכה מאוד ורוב צריכת האנרגיה שלה מבוססת על שימוש באנרגיה סולארית מתחדשת עם תוכנית ממשית לניטרליות פחמנית עד 2025!

אבן הדרך העיקרית השנייה היא להיות ערוכים ל 100% רכבים חדשים עם אפס פליטות ברחבי האיחוד האירופי, בריטניה ואזור ה-EFTA עד שנת 2035. המשמעות היא שנוכל גם לעמוד ביעד של ישראל בכך שכל מכירות המכוניות החדשות יהיו עם אפס פליטות באותה תקופה.

אבן הדרך האחרונה שלנו היא להבטיח ניטרליות פחמן בכל הסחורות והשירותים שאנו רוכשים ובכל הפעילות  הלוגיסטית עד 2040. זו המשימה הקשה מכולן, אבל משהו שאנחנו דנים בו באופן פעיל עם הספקים והשותפים הלוגיסטיים שלנו.

בטויוטה, שואפים להיות ספק ניידות ולא רק יצרנית רכב. החזון שלה הוא של 'יצירת ניידות לכולם' -mobility for all  וזה אומר שאנו רוצים להקל על חופש התנועה, ביטחון, רווחה והבטחה לעתיד טוב יותר. לפרויקט החלוצי שלנו "העיר הארוגה", ה-  Woven Planet יש תפקיד משמעותי בהקשר זה.  השם Woven הוא מחווה להיסטוריה העשירה של טויוטה שהחלה כחברת נולים והוא לוכד את הרוח המייסדת שלנו של חתירה ליצור טכנולוגיה ומוצרים שיעזרו לאנשים אחרים. במסגרת הזו אנו עובדים במהירות על טכנולוגיות חדשניות של ניידות עתידית – כולל נהיגה אוטומטית בטוחה ונוחה.

תחרות ISRAEL EARTH PRIZE, המקדמת ערכים של קיימות, חדשנות ואחריות סביבתית וחברתית, הושקה על ידי יוניון מוטורס יבואנית טויוטה בישראל בספטמבר האחרון, והיא חלק מיוזמה רב שנתית וממימוש חזון LET'S GO BEYOND של טויוטה העולמית. טויוטה ישראל תעניק לפחות 5 מיליון שקלים במשך חמש שנים, למימון וקידום פתרונות פורצי דרך לשיפור הסביבה של ישראל. היוזמה אף זכתה לברכת נשיא המדינה, מר יצחק הרצוג.

בתחרות הראשונה שהסתיימה ב- 14/3 זכתה במיליון ₪ עמותת "ונטעת", הפועלת להגשמת חזון עיר-יער בישראל. העמותה נבחרה על ידי ועדה מקצועית ועצמאית מהאקדמיה, מגזר ציבורי ויזמות חברתית, ואשר הוקמה באופן ייעודי עבור התחרות. בסה"כ הוגשו לתחרות למעלה מ- 200 ארגונים, עמותות, סטארטאפים ומוסדות אקדמיים העוסקים בפעילות למען הסביבה.

האריסון התייחס בפתח דבריו ליוזמה הייחודית ואמר: "כחברה, אנו שמחים לתמוך ביוזמות סביבתיות בישראל וגם בהזדמנות זו להביע הערכה לכל הלקוחות בישראל שבחרו בטויוטה במהלך 30 השנים האחרונות, לצוות המקומי ביוניון מוטורס ולשותפים הרבים והמסורים. מטרת ISREAL EARTH PRIZE היא לקדם את המודעות הסביבתית ולתמוך ביוזמות שיועילו לחברה ולקהילות המקומיות, והיא מתחברת באופן מושלם לחזון הגלובלי שלנו."

התחרות השנייה של "פרס הסביבה של ישראל" תפתח ביולי 2023, גם תחת המוטו של טויוטה LET'S GO BEYOND

בתמונה: האריסון עם בכירי עמותת ונטעת, שזכתה בתחרות "Israel Earth Prize"

צילום: רונן טופלברג

 

© כל הזכויות שמורות
להדפסה

שיתוף המאמר:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

אוטוקום ניוזלטר

לקבלת מבזקי רכב בנושאי חדשות רכב, צרכנות בתחבורה ומבחני דרכים מלאו פרטים:

רכב שחור