כנס ארגון חברות ההסעה בישראל, נערך ב- 14/5/25 באולם האירועים בקבוץ שפיים. הכנס התמקד השנה במעבר להנעה חשמלית של אוטובוסים, לאחר ההצלחה בתחבורה הציבורית בישראל שעיקר הרכש מתמקד כיום באוטובוסים חשמליים ונאמד בכ- 50%.

יו"ר ארגון חברות ההסעה ניסים סרוסי – ציין, כי הארגון מתמודד עם המציאות הקשה בענף ההיסעים, שכולל שיתוק בענף התיירות, תחום החינוך שאינו תואם לתשומות ענף ההיסעים ופעילות רבה לסיוע למשרד הביטחון. אם לא נהיה מאוחדים, נתקשה לקדם מהלכים, בעת זו, חשוב לאחד כוחות עם כל חברות ההיסעים. כולנו באים מאותה רגולציה וחשוב שנתאחד לקידום מטרותינו.

דודי גיל מנכ"ל ארגון חברות ההסעה – הדגיש, כי הביחד זה הגורם המניע לרגולציה להתייחס אילנו וגם הגורם המקשר לשנות דברים. מערכת החינוך לצערנו, לא משתפת פעולה ומתעלמת מהשינויים החלים על ענף ההיסיעים. בשנת 2024 הועברו למשרד החינוך כ- 100 מיליון ₪, בגין שחיקת הסכמי מכרזי חינוך. הכוונה במהלך היתה, שסכום זה יתווסף גם לבסיס תקציב הסעות של המשרד. אנו פועלים בעניין מול אגף התקציבים. בנושא הטכוגרף הדיגיטלי, הארגון שותף בשולחן עגול לתיקון ועדכון התקנות. בנוסף, לאור המחסור בקציני בטיחות בענף האוטובוסים, הארגון מוביל להכרה בעוזר מקצועי לקצין הבטיחות שיוכל לסייע לו במטלות טכניות שונות שאינם דורשות שיקול דעת מקצועי. המהלך יקל על התמקדות קצין הבטיחות במטלת הפיקוח על בטיחות האוטובוסים והנוהגים בהם. הארגון פעל בנוסף לפתרונות של בעיות חנייה לאוטובוסים ברחבי הארץ.
צילום: אוטוקום




