רפורמת קציני בטיחות בתעבורה

דיון בעניין רפורמת קציני בטיחות בתעבורה בועדת הכלכלה
23/4/2014
נציגי פורום נוהגים הייטק השתתפו בדיונים של ועדת הכלכלה בכנסת בעניין הרפורמה בתחום קציני בטיחות בתעבורה. בדף עמדה שלנו שפורסם בעבר, דרשנו לקיים אבחנה בין דרישות החוק לגבי רכב פרטי או רכב בליסינג לבין הדרישות מרכבים מקצועיים כגון משאיות, אוטובוסים ומוניות. לטענתנו, הכללה של כל סוגי הנהגים בתנאי החוק אינה מידתית, והיא בחזקת גזירה שהציבור יתקשה לעמוד בה. לנהגים מקצועיים צריכה להיות התייחסות אחרת.
ועדת הכלכלה של הכנסת התכנסה באופן מיוחד בזמן הפגרה (8 באפריל 2014) עקב רוויזיה (בקשה לדיון מחודש) שהגישה ח"כ אילת שקד (הבית היהודי). בשל הפגרה התייצבו לדיון רק חברי ועדה מעטים, ובהם היו"ר ח"כ אבישי ברוורמן, ח"כ צחי הנגבי וח"כ אילת שקד. בפתיחת הדיון נמסר למשתתפים, כי בשל מיעוט חברי הוועדה הם לא ידונו באופן ההעסקה של קציני בטיחות ("העסקה או התקשרות") אלא באישור תקנה 585 בחלק י' בתקנות, העוסקת בתפקידיו של קצין הבטיחות.
הוקראו השינויים והתוספות הצפויים בתקנה, ולאחר דיון ממושך אושרו מרבית הסעיפים. הוחלט כי תקנה 585 תתייחס מעתה באופן אחר לנהגים מקצועיים.
להלן עיקרי החידוש:
נהג מקצועי: לראשונה בתקנות התעבורה של ישראל יוגדר המקצוע נהג. ההגדרה תהיה "מי שעיקר עיסוקו במפעל הוא בנהיגה, או זה המחויב בנהיגה ברוב שעות עבודתו במפעל". ההגדרה מתייחסת לנהגים של משאיות, אוטובוסים, מוניות, שליחים, נהגים במפעל וכדומה.
פגישות אישיות לנהגים מקצועיים: קצין הבטיחות ייפגש אישית עם נהגים מקצועיים פעם אחת בשלושה חודשים ויתעד את תוכן הפגישות בכתב.
הדרכות: פעמיים בשנה יקיים קצין הבטיחות הדרכות מקצועיות לנהגים מקצועיים, אחת מהן לקראת החורף והאחרת לקראת הקיץ. כל הדרכה תימשך לפחות 3 שעות. כל ההדרכות יתועדו בתיק ההדרכות.
פיקוח מוסכים: באחריותו של קצין הבטיחות שכלי הרכב יתוקנו במוסכים מורשים בלבד, בהתאם לצו הפיקוח על מוסכים ומפעלים לכלי רכב.
בדיקות לרכב משא ולאוטובוס: קצין הבטיחות אחראי לבצע בדיקות תקינות למשאיות החייבות ברישיון מוביל, לאוטובוסים ולרכב ציבורי פעם אחת בחודש. משרד התחבורה יפרסם טופס שישמש אישור בכתב לתקינות הרכב.
בדיקות תקינות לרכב פרטי ולרכב מסחרי: קצין הבטיחות יבצע בדיקת תקינות לרכב פעם אחת בשלושה חודשים ויאשר בכתב את תקינותו. מביקורת זו פטורים רכבי ליסינג (השכרה/החכר).
טכוגרף: קצין הבטיחות יבדוק את דיסקיות הטכוגרף וישמור אותן במשרדו 180 יום. אם ימצא שנהגי המפעל מפרים את תקנה 168, יודיע על כך לבעל המפעל. אם התופעה תימשך, יודיע קצין הבטיחות גם לרשויות.
דיווח תלת חודשי: פעם אחת בשלושה חודשים ידווח קצין הבטיחות בכתב לבעל המפעל על מצב הנהגים ומצב כלי הרכב. בנוסף יתעד את המלצותיו בענייני בטיחות, כפי שנמסרו לבעל המפעל.
דיווח על ליקוי בטיחותי בכל רכב: קצין הבטיחות ידווח לבעל המפעל על ליקויי בטיחות ברכבים ועל דרך הטיפול בהם. אם סובר קצין הבטיחות כי הליקוי מסכן את הרכב ויש לאסור את השימוש בו, יוציא הודעה בכתב על איסור שימוש ויחתים את בעל המפעל. אם יסרב בעל המפעל לחתום, על קצין הבטיחות לדווח על כך בכתב לרשויות.
מספר ימי עבודה: משרד התחבורה מגדיר מחדש את מספר ימי העבודה של קצין הבטיחות במפעל, וזאת לפי מספר הרכבים בצי הרכב של המפעל. הפירוט בתוספת ה-12 לחלק י', סעיף 11 לתקנה.
על חלק מהחידושים שהוכנסו לתקנה המליץ פורום נוהגים הייטק בטרם התקיים הדיון. אנו מברכים על קבלת המלצותינו.
תנאי עבודה: בעל המפעל יספק לקצין הבטיחות את כל האמצעים הדרושים למילוי תפקידו.
איסור נהיגה ברכב: בעל המפעל לא יאפשר נהיגה ברכב המפעל אם קצין הבטיחות הודיע לו בכתב שרישיונו אינו מתאים לסוג הרכב או שאינו תקף.
עדכון על נהג מקצועי: בעל המפעל יעדכן את קצין הבטיחות על כל נהג מקצועי חדש שבכוונתו להעסיק ויקבל את חוות דעתו של קצין הבטיחות לגבי התאמת הנהג.
מפתח לימי העבודה של קצין הבטיחות במפעל לפי סוגי רכב עיקריים
סוג הרכב
מספר כלי הרכב במפעל
ימי עבודה בשבוע
פרטי ומסחרי עד 3,500 ק"ג, גרורים, טרקטורים ואופנועים ללא רכבי השכרה
60-40
80-61
100-81
120-101
250-121
2
3
4
5
6
רכב משא שמשקלו יותר מ-3,500 ק"ג ומעלה, גרורים ונתמכים
20-1
40-21
60-41
80-61
100-81
120-101
1
2
3
4
5
6
למידע נוסף: www.autocom.co.il
להדפסה

שיתוף המאמר:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

אוטוקום ניוזלטר

לקבלת מבזקי רכב בנושאי חדשות רכב, צרכנות בתחבורה ומבחני דרכים מלאו פרטים:

shutterstock_445850944(1).jpg