כנס תחבורה חכמה עם Eco Motion


כנס פורום נוהגים היי-טק עם קהילת
Eco Motion
כנס נוהגים לחדשנות התקיים לאחרונה בהשתתפות נציגי חברות הפורום עם קהילת אקומושן. האירוע התקיים בבניין הקפסולה בבית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר באוניברסיטת תל-אביב.
1/3/2015
פורום נוהגים היי-טק רואה בשיתוף הפעולה עם קהילת אקומושן כמקדם את מטרותיו, ובהן שמירה על איכות סביבה, העלאת רמת הבטיחות וחתירה לצרכנות כלכלית טובה יותר . חברי הפורום מודעים לצרכים ולבעיות מתחום ניהול התחבורה שנדרשים להם פתרונות טכנולוגיים.
בועז ממו, מנכ"ל אקומושן אמר, כי המטרה של של אקומושן היא לקדם חדשנות במגוון תחומים, בהם תחבורה וסביבה ירוקה. אנו פועלים בתמיכה של משרדי הממשלה – משרד ראש הממשלה, משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל ומשרד המדען הראשי. מדינת ישראל אמנם לא הגיעה למעמד של מובילה עולמית בייצור מכוניות, אולם בכל הקשור בפיתוח טכנולוגי, ישראל נמנית עם המובילות בעולם. הרעיון של אקומושן הוא להיכנס לתחום הטכנולוגיה של הרכב ולחדשנות בענף התחבורה. לישראל יתרון ניכר בתחום הדיגיטלי הבינלאומי, והיא מובילה בעולם בפיתוח של מערכות מתקדמות לרכב ובכלל. אקומושן מקיימת סדנאות ליזמים ישראלים. יזמים מובילים נבחרים לאקסלרייטור, ובו הם מקבלים תמיכה מקצועית וכלכלית לקידום וליישום הרעיונות שלהם.
סער שפיר, סגן ראש המנהלת של תחליפי דלקים במשרד ראש הממשלה, תיאר את פעילות המנהלת, שפועלת לקידום איכות הסביבה. מפעילותה: קידום השימוש בדלק חלופי, קביעת מדיניות מיסוי, תכנית אסטרטגית ליישום תחליפי דלק ושימוש בהם, הפקת ניסויים מגוונים, קידום יזמים וגיוס משקיעים. מבחינת המנהלת, הפתרונות העתידיים להתייעלות הם מעבר לשימוש בגז טבעי, עידוד רכבים היברידיים ורכבים חשמליים ושדרוג התחבורה הציבורית והתחבורה בכלל לתחבורה חכמה יותר.
בכנס הציגו היזמים לחברי הפורום פתרונות חכמים ויצירתיים לענף הרכב ולתחום ניהול ציי רכב. בין הסטרטאפים שהוצגו:
1. ARILOU: מיזם שעניינו אבטחת מידע לכלי רכב. הרכב המודרני מתבסס על עשרות מחשבים שקשורים למערכות בטיחות, למערכות בידור, למנוע מנוע ועוד. מערכות עם תקשורת חיצונית מאפשרות לגופים לא רצויים לשאוב מידע ולפגוע במכונית. ארליו מציעה פתרונות הגנה ליצרני הרכב בעולם, שביכולתם לאבטח את הרכב.
2. BNC – מייצרת אפליקציות מאובטחות . הרעיון הוא להפוך את מסך הרכב בפנל הקדמי למקום תפעול מרכזי ומאובטח. החשש מפלישת סייבר למכונית הביא את היזמים לפתח רכיב מיוחד שמרכז את כל האפליקציות במסך אחד מאובטח.
3. FUULER – אפליקציה שמאפשרת לייעל את עלויות האחזקה של הרכב. למשל: פתרונות בתחום הדלק, ביטוח, מוסכים, מימון ועוד.
4. GREEN ON: לאחזקת מכונית ולקבלתה ממקום העבודה יש עלויות רבות. המיזם מספק מידע על אופן השימוש ברכב, ומשמש אמצעי לזיהוי של תנועת בני אדם. האם הם משתמשים ברכב? באוטובוס? באופנוע? וכדומה. גרין און מספקת את המידע לצי הרכב על תנועת העובדים מביתם למקום העבודה ובחזרה. זאת כדי לעודד עובדים להשתמש פחות ברכב פרטי ולקבל בתמורה תמריץ כספי או תמריץ אחר.
5. HI PARK: אפליקציה שיתופית למציאת מקום חנייה בעיר. היי פארק מתבססת על צילום שנעשה מהטלפון תוך כדי נסיעה. כל חנייה פנויה מצולמת אוטומטית ונשלחת לענן. התוכנה בונה מאגר חנייה ויודעת לתת אומדן של זמן באשר להגעה ליעד, ובכלל זה חניית הרכב.
6. ARGUS CYBER: התקנת מערכות ברכב שלא על ידי היצרן מאפשרת לסייבר לחדור ולהשתלט על המערכות, ובכלל זה מערכות בלמים ומנוע. פעולות כגון בלימת הרכב והאצתו במפתיע עלולות להתרחש על ידי גורמים זרים. ארגוס מספקת ליצרני הרכב טכנולוגיה שמונעת תקיפות סייברים. באמצעות האינטרנט המערכת חוסמת גישת זרים למערכות המכונית כדי לחבל בפעולתן.
להדפסה

שיתוף המאמר:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

אוטוקום ניוזלטר

לקבלת מבזקי רכב בנושאי חדשות רכב, צרכנות בתחבורה ומבחני דרכים מלאו פרטים:

shutterstock_445850944(1).jpg