מדריך לנהג המתחיל

מאת: נועם קום

נהגים חדשים, בשנה הראשונה לנהיגתם שיעור מעורבותם בתאונות דרכים קטלניות הוא פי שנים משיעורם באוכלוסייה. הסיבה לכך היא היעדר ניסיון, גיל צעיר, ולעיתים הרצון להרשים את החבר'ה. מה עושים? חונכים את הנהג הצעיר בדרך מושכלת, מכניסים אותו למסלול הנהיגה בהדרגה באמצעות מלווה. אומרים כי בעל רישיון הוא נהג לכל דבר. אולם מתברר כי הכשרת הנהגים איננה מספקת. מכאן שפתרון הליווי אמור למלא את החוסר בהכשרה ואת הכשלים באישיות של צעירים שניתן בידם מכשיר עם כוח רב עוצמה. הליווי אולי נראה קצת טרחני אבל מועיל מאוד ואף הכרחי.
העובדות מלמדות כי היעדר ניסיון בנהיגה מקורו בכך שלימודי הנהיגה הנם מוגבלים מאוד ואינם מכינים טוב את הנהג הצעיר למגוון האירועים המתרחשים בכביש במיוחד בכבישים בינעירוניים. בנוסף לכך הניסיון בנהיגה הוא דבר נרכש מעצם הגדרתו והוא נרכש רק לאחר שהנהג נחשף למגוון תנאים בעת הנהיגה. תנאים כמו: עייפות, נהיגה בלילה, סנוור, השפעת מזג האוויר והשפעת אלכוהול. לכך אפשר להוסיף את העובדה שנהגים צעירים נוטים להיות מושפעים, בקלות יחסית, מלחץ סביבתי.
כל זה מביא לתוצאות הסטטיסטיות המצביעות על כך שנהגים צעירים וחדשים מעורבים ביותר תאונות מאשר משקלם באוכלוסיית הנהגים.
תקופת הנהיגה הראשונה תבנה את דרך הנהיגה העתידית של ילדינו, הדור החדש לנהיגה, ותשפיע רבות על המיומנות, אופי הנהיגה וההתנהגות בכביש והכי חשוב, הבטיחות.
נצלו את התקופה למספר רב של נסיעות, ככל שניתן גם יזומות וגם בלתי שגרתיות. ליווי נהג חדש זו חובה שהיא שליחות.
מצורף מדריך מפורט להדרכת הנהג המתחיל
להורדת המדריך

להדפסה

שיתוף המאמר:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

אוטוקום ניוזלטר

לקבלת מבזקי רכב בנושאי חדשות רכב, צרכנות בתחבורה ומבחני דרכים מלאו פרטים:

shutterstock_445850944(1).jpg