בדרך אל החופש – נהיגת קיץ

מאת: נועם קום

נהיגה בקיץ נתפסת בעינינו כתנועה שגרתית שאיננה שונה מנהיגה בכל זמן אחר. הנהג הממוצע איננו חושב על תנאי מזג האוויר המקשים הוא מרגיש שנפטר מעולם של הכבישים הרטובים. חוסר המודעות לסכנות הטמונות בנהיגה במהלך חודשי הקיץ קשור קשר לא ינותק לחוסר הידיעה כיצד להתמודד עימן כל אלה גורמים לעלייה משמעותית במספר תאונות הדרכים דווקא בקיץ

כללים וטיפים לנסיעה בטוחה יותר:

תכנון הנסיעה
דעו מראש מהו יעד נסיעתכם וציר ההגעה אליו, ובכך תחסכו לבטים מיותרים בבחירת נתיב הנסיעה ותימנעו מאי הבנות. לתכנון יעיל רצוי לקבל מידע מראש על תנאי הכבישים וצפיפות התנועה בהם, או להשתמש ב- GPS. ניתן להסתייע במוקדי תנועה, כגון :
חברות טלפונים ומוקדי תנועה: "סלקום" 24* "פלאפון" 10* מוקדי הרדיו: רשת ב' בטלפון 955*
גלג"צ ברדיו בתדר: 91.8 FM רשת ג' ברדיו בתדר: 97.8 FM .
חשוב לתכנן זמן סביר להגעה ליעד, ולזכור שהעומס בדרכים רב והמרחק שנעבור בשעה הוא קצר יותר ממה שחשבנו. הימנעו מלצמצם את פיגורי הזמן בנסיעה מהירה.
תקינות הרכב
לפני היציאה לחופשה מחובתנו לבדוק את תקינות הרכב. נקו שמשות, מראות ופנסים, בדקו שמן ומים, ודאו כי הרכב עבר טיפול תקופתי, אם מועד הטיפול מתקרב רצוי להקדימו. חשוב ביותר לבדוק צמיגים ואת לחץ האוויר בהם. אגב, הצמיגים נחשבים למכלול הכי חשוב בבטיחות שלנו: אחיזת המכונית בכביש תלויה בהם בעיקר. בדיקת הצמיגים בשליטתנו, הקפידו על בדיקה חזותית וניפוח אוויר על פי המומלץ (במכונית משפחתית לרוב מידת הניפוח- 32).
העמסת רכב
משקל המטען וסידורו בתא המטען ברכב ישפיעו על יציבותו. יש להקפיד על חלוקת משקל שווה, אל תעמיסו את כל המטען מאחור או בצד כלשהו של הרכב. הימנעו מהעמסת ציוד כבד על גג הרכב כיוון שזה משפיע משמעותית על יציבות הרכב בשל שינויים במרכז הכובד, במקרה זה, סכנת ההתהפכות גדלה.
עייפות בנהיגה
עייפות בזמן נהיגה, אופיינית בקיץ ומהווה סכנה. אל תתנו לה להכניע אתכם. תכננו הפסקות להתרעננות בעיקר בנסיעות ארוכות. עצרו בחניונים ובתחנות דלק, אך לא בשולי הדרך. הרבו בשתייה ואף פעילות גופנית לא תזיק. זכרו כי אינכם מסוגלים להעריך את כושר עמידתכם בעייפות, ומכאן הסכנה "להירדם על ההגה".

מים
אל תחסכו בשתייה. דאגו לבקבוק מים במכונית לזמן הנהיגה.

אחריות הנוסעים

לנוסעים חלק לא מבוטל בנסיעה. מותר לנוסעים להעיר לנהג על מהירותו המופרזת או על עקיפה לא זהירה. כמו כן, עליהם לעודד עצירה להפסקות רענון ולמנוע רעשים והשתוללות ילדים ברכב. כל אחד מהנוסעים חייב להקפיד ולחגור חגורת בטיחות וזה גם חוק.
הדלקת אורות
הדליקו אורות גם ביום ובכל דרך. כך תיראו טוב יותר לנהגים ברכב שבא ממול ולהולכי רגל החוצים את הכביש.
חגורת בטיחות
אל תשכחו את חובת חגירת חגורות הבטיחות גם במושבים האחוריים.

זכרו כי הנסיעה היא חלק לא מבוטל מהחופשה, חשוב שגם היא תעבור בהנאה.


המהירות המותרת בדרך לאילת (כביש הערבה) 90 קמ"שצילום: נועם קום
שתהיה חופשה נעימה ובטוחה…

להדפסה

שיתוף המאמר:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

אוטוקום ניוזלטר

לקבלת מבזקי רכב בנושאי חדשות רכב, צרכנות בתחבורה ומבחני דרכים מלאו פרטים:

shutterstock_445850944(1).jpg