מעבדה לבדיקת אופניים


מעבדה לאופניים
מכון התקנים הישראלי השיק, מעבדה חדשנית וייחודית לבדיקות אופניים.
28/1/2015
מכון התקנים הישראלי השיק ב-26/1/15 מעבדה חדשנית וייחודית לבדיקת אופניים.
המעבדה החדשה, מהמתקדמות בעולם, מבצעת בדיקות עמידה בדרישות התקנים לאופני עיר ושבילי רכיבה, אופני הרים, אופני מרוץ, אופניים חשמליים ואופני ילדים.במעבדה החדשה מבוצעות בדיקות שונות ביניהן: בלימת האופניים, תפקוד ההגה, מידות גלגלים, עמידות גלגלים, שלדה, כידון, מזלג, אוכף ומכלול ארכובה בעומס סטטי קבוע ועומס "הלם" (IMPACT), מידות והימצאות רכיבי בטיחות.יש לציין כי על רוב האביזרים בעלי הגלגלים בניהם אופניים ואופני ילדים חלים תקנים ישראליים רשמיים (ת"י 1117, לדרישות בטיחות לאופניים, ת"י 14765 אופניים לילדים ותקן ישראלי: 15194 אופניים עם מנוע עזר חשמלי). כל מוצר המיובא ארצה מהסוג המתואר, חייב לעמוד בדרישות התקנים המפורטים.

טיפים לרכישה נבונה של אופניים רגילים וחשמליים (מכון התקנים)

בדקו כי על האופניים קיימים הפרטים הבאים: ארץ הייצור, שם היצרן, שם היבואן וכתובתו ומצורפות הוראות שימוש בעברית הכוללות את הפרטים הבאים: כיוון גובה האוכף בהתאם למידות הרוכב, כיוון הבלמים, משקל נשיאה מקסימלי, הרכבה ופירוק של גלגלי העזר במידה וקיימים, המלצות בנושא בטיחות ברכיבה עירונית ובתנאי שטח.

– כאשר מעוניינים לקנות אופנים לילדים, מומלץ שהילד יהיה נוכח בעת הקניה על מנת לוודא כי האופניים נוחים מבחינת ישיבה, הפעלה והתאמת מימדי שילדת האופניים לגובה הילד כך שהרגליים תהיינה יציבות על הקרקע.

– בעת קניית אופניים לילדים יש לוודא כי אין להם פינות ובליטות חדות שעלולות לפצוע וכי המוצר עבר בדיקת מכון התקנים וסווג כמתאים (עומד בדרישת התקן).

– אופניים ששווקו במארז והורכבו בחנות המכירה, יש לבדוק כי כל הברגים מחוזקים כנדרש ובהתאם למומנט הסגירה הנקבע על-ידי היצרן ומפורט בהוראות השימוש. ניתן לבקש הצהרה של בעל החנות על כך.

– מומלץ כי על האופניים לילדים ולמבוגרים יותקנו מחזירי אור (מחזיר אור אדום מאחורה, לבן מקדימה ומחזירי אור צהובים בגלגלים) ויותקן פעמון אזהרה.

– חבישת קסדת ראש הינה חובה !!! ויש להתאים את הקסדה באופן אישי לראש הרוכב.

– חשוב להקפיד להשתמש באביזרי בטיחות נוספים: מגני ידיים, ברכיים ומרפקים.

טיפים ייחודיים עבור אופניים חשמליים

– יש לוודא כי מהירותם המרבית של אופניים עם מנוע עזר אינה עולה על 25 קמ"ש וכי הספק המנוע החשמלי שלהם אינו עולה על 250 וואט.

– יש לוודא כי המנוע החשמלי מופעל באמצעות דיווש באופניים.

– התקן מאפשר מצערת או כפתור הפעלה עד מהירות של 6 קמ"ש בלבד.

– יש לוודא כי מצורפות הוראות שימוש באופניים בעברית וכי על האופניים קיימים הפרטים הבאים: ארץ הייצור, שם היצרן, שם היבואן וכתובתו.

– הטיפים שניתנו לגבי אופניים שאינם חשמליים, תקפים גם באופניים חשמליים: התאמת האופניים לרוכב, מחזירי אור ופעמון אזהרה, שימוש באביזרי בטיחות וחבישת קסדה.

להדפסה

שיתוף המאמר:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

אוטוקום ניוזלטר

לקבלת מבזקי רכב בנושאי חדשות רכב, צרכנות בתחבורה ומבחני דרכים מלאו פרטים:

shutterstock_445850944(1).jpg