כנס אקומויישן 2015


אקומויישן- חזון התחבורה הירוקה
כנס השנתי של קהילת EcoMotion בישראל. תצוגה מרשימה של פיתוחים ישראלים, עם 130 סטרטאפים , 700 משתתפים וענקית הרכבות הצרפתית SNCFנכנסת כשותפה באקסלרטור.
3/5/2015 צילום: נועם קום ואסף קליגר
הכנס השנתי השלישי של קהילת EcoMotionהתקיים ב- 27 באפריל במרכז פרס לשלום ביפו. הכנס עסק בנושאי תחבורה חכמה עם שורה ארוכה של משתתפים, חידושים, יזמים ופרויקטים. הכנס הציג את פירות ההשקעה הראשוניים לפעילות הקהילה, עם שורה ארוכה של פיתוחים ופעילויות: ממיזמים חדשניים, דרך שת"פים בינלאומיים עם חברות וקהילות תחבורה חכמה אירופאים ועד השתתפות בכירים מתחום התחבורה החכמה מהארץ והעולם. חלק מהפיתוחים שהחלו כרעיונות עם השקת פעילות הקהילה הציגו בכנס מוצרים בשלבי פיתוח מתקדמים המציגים פתרונות תחבורה חדשניים בשורה של תחומים, בין היתר: מדפסת תלת-מימד שמדפיסה שלדת רכב, אפליקציה חדשנית למציאת מקומות חניה און ליין, מכונית מתקפלת לגודל אופנוע, רכב מקושר ועוד. לאירוע המרכזי הגיעו כ-700 משתתפים, יזמים, אנשי תעשיה, ממשלה ואקדמיה, מישראל ומחו"ל. אל האירוע הגיעו כ-130 סטארטאפים בתחומי התחבורה החכמה בשלבי פיתוח שונים, כ-60 אורחים בינלאומיים, ונערכו בו כ-60 הרצאות, כמו גם תחרות אתגר אקומושין 2015, גמר אקסלרטור התחבורה החכמה ו-הצגת המיזמים שסיימו את המחזור הראשון של אקסלרטור התחבורה החכמה. כמו כן הציגו בתערוכה שליוותה את האירוע כ-40 סטארטאפים, חברות ופרויקטים בתחומי התחבורה החכמה.

בין הפרויקטים
הבולטים שהוצגו בכנס
Ecomotion2015

רכב מודפס בתלת מימד
– חברת Local Motorsהאמריקאית הציגה את הרכב המודפס בתלת-מימד הראשון בישראל. מהפכת מדפסות התלת ממד נכנסת לענף הרכב והתחבורה. החברה, שנתמכת בידי קהילה שיתופית של עשרות אלפי מתכננים ומעצבים, מפתחת מכונית שתודפס על פי העדפה אישית ואפשר להרכיבה בכל שוק מקומי בצורה ייחודית לצרכי השוק. השלדה המודפסת הוצגה בכנס בעזרת חברת אוטודסק הישראלית. חברת Autodeskהינה מובילה גלובאלית בתחום העיצוב בתלת מימד ובעלת מעבדת הדפסת התלת-מימד הגדולה באירופה ובמזה"ת. החברה מציעה את ה- Spark, פלטפורמה בה מעצבי מוצר, יצרני מדפסות, מפתחי תוכנה ויצרניות של חומרי הדפסה יכולים לעבוד יחדיו על פרוייקטים משותפים הדרך למתוח הדפסת התלת-מימד. ההדפסה עצמה נעשתה על ידי חברת מאסיבית הישראלית בעזרת מדפסת בגודל 4 מטר !להלן לינק של חברת local motorsשל תהליך הדפסת הרכב.
City Transformer– מציגים את רכב העתיד- נוסע כרכב וחונה כאופנוע. רכב הקוואדרוסייקל יודע לצמצם משמעותית את נפח המקום אותו הוא תופס ולהפוך בזמן חניה למעין אופנוע קטן. למעשה, City Transformerמציגים את הפתרון המושלם למציאת חניה באמצעות היכולת להיכנס אל מקומות צרים. בכנס הוצג לראשונה פלטפורמה של הרכב הממחיש את הפיתוח בשלביו המתקדמים יותר.
Algolion – לראשונה, טכנולוגיית Algolionתאפשר התראה בת מספר ימים על סכנת התלקחות סוללות ליתיום יון פגומות. הפיתוח הישראלי Algolionמאפשר חיזוי מוקדם בזכות רגישות גבוהה פי 100, מכל בדיקת בטיחות אחרת הקיימת כיום בתחום, בבדיקת תאים ובזיהוי אינדיקציות מוקדמות בתאים המצביעות על הכשל המתפתח. דר' ניילס פליישר ודר' אלכס נימברגר, מומחים עולמיים לסוללות נטענות, הבינו את הפוטנציאל כשמסתכלים על שווי השוק – ב- 2015 צפויים להימכר כ- 2 מליארד מכשירים שיכילו סוללות ליתיום יון, ושווי השוק של סוללות אלו בלבד נמדד בכ- 12 מליארד דולר.
Hi Park– האפליקציה נוגעת לחיפוש ומציאת חנית כחול-לבן בתל אביב. המפתחים בצוות הגיעו למסקנה שחלק גדול מהאנשים שמים את הפלאפון במתקן צמוד לשמשה ברכב ומכאן לקחו את הרעיון שהמצלמה של הנייד תשמש כעין שלישית לסריקת החניות. האפליקציה רצה במכשיר מבלי להפריע לפעולה השוטפת של הנייד ועינית המצלמה סורקת סביב ומחפשת חניה. כל משתמש באפליקציה משמש כתורם מידע משום שמשתמש אחד סורק את העיר וכל האחרים מקבלים את המפות עם החניות הפנויות. ברגע שאדם נוסע הוא חושף הרבה חניות לאורך הדרך ומשתף אותם עם האנשים האחרים, לכן מספיק מעט אנשים שתורמים מידע. האפליקציה קיימת כבר בשלב מתקדם והיא כבר רצה בצורה ניסיונית.
BNC– הרכב המקושר הראשון עם חיבור הסמארטפון למחשב הרכב דרכו ניתן יהיה לשלוט באפליקציות. חברת BNC Systemsמציעה לוקליזציה של מערכת המולטימדיה והפרדתה ממחשב הרכב כך שהיא מאפשרת הרצת אפליקציות ללא סיכון מחשב הרכב. מחשב החומרה החדיש מאפשר כבר היום לנהגים להריץ אינספור אפליקציות 'חכמות' במהלך הנסיעה. המחשב יאפשר בעתיד פיתוח אפליקציות נוספות לתחומים כמו: ניהול צריכת דלק, עידוד תחבורת המונים (דוגמת טרמפים, Car Sharing) נהיגה זהירה וחסכונית (במיוחד לציי רכב, אך גם לרכבים פרטיים) כשהמטרה המרכזית יצירת קונסולות מולטימדיה חכמות יותר לרכבים החשמליים העתידיים.
Metroboard– אילן צבר בן 41 מהנדס מכונות בתפקידו, פיתח את הסקטבורד החשמלי המשמש ככלי תחבורה נייד, מהיר ויעיל שיכול לשמש גם לנוחות וניידות ממקום למקום וגם לכייף ולאקסטרים כמובן. למען בטיחות הנסיעה בחשכה לסקטבורד ישנם פנסים המאירים את הנוסע ואת הדרך.
Engieכ-66% מהנהגים מרגישים חוסר אונים מוחלט בבואם למוסך. אנג'י נותנת להם ידע, כוח ובטחון. אנג'י מתחברת למחשב הרכב באמצעות רכיב Bluetoothואפליקציה ייחודית לסמארטפון. האפליקציה מאבחנת את התקלה ומציגה לנהג מבחר הצעות מחיר ממוסכים קרובים. בנוסף, בעזרת האפליקציה יכול הנהג לעקוב אחר מצב הרכב באופן שוטף ולקבל מידע בין היתר על מצב המצבר, תפקוד האלטרנטור, צריכת הדלק ועוד. האפליקציה מציגה לנהג מידע ומדדים אודות הטיפולים השוטפים – אילו חלקים צריך להחליף ועלותם. מאז ההשקה חצה מספר המשתמשים באפליקציה את רף ה-30 אלף באנדרואיד בלבד. גרסת ה- iOS של אנג'י עתידה לצאת בקרוב.

שת"פ עם הצרפתים
המכון לחדשנות תחבורתית באוניברסיטת ת"א, צירף את ענקית הרכבות הצרפתית SNCFכשותפה אסטרטגית לאקסלרטור (מאיץ) ל- "תחבורה חכמה". האקסלרטור, הפועל במסגרת המכון לחדשנות תחבורתית באוניברסיטת ת"א, הינו שת"פ בין מנהלת תחליפי דלקים במשרד רוה"מ, לביה"ס ללימודי הסביבה ע"ש פורטר והפקולטה להנדסה. המיזם מופעל בשיתוף EcoMotion, קהילת היזמות ל- "תחבורה חכמה". במסגרת השותפות האסטרטגית חברת SNCFתצטרף לתוכנית האקסלרטור ותספק תמיכה בכל שלביה השונים. חברת SNCFתספק, בין היתר, מנטורים ויועצים שינחו את הצוותים במיזם, גישה לשוק האירופי והגלובלי ושופטים מקצועיים לשלבים השונים. משלחת של בכירי החברה הגיעה לישראל להשתתף בכנס השנתי השלישי של קהילת EcoMotionשיתקיים ב- 27/04 במרכז פרס לשלום. ענקית הרכבות הצרפתית SNCFהינה מפעילת קווי רכבת תחתית וקלה בצרפת ובאירופה ומנהלת קשרי מסחר בכ- 120 מדינות. בשנה האחרונה, במסגרת החלטה אסטרטגית להשקיע בישראל, החברה מגלה עניין בשוק התחבורה החכמה בארץ, כאשר בכירים בקבוצה הגיעו לישראל במטרה לפגוש חדשנות ישראלית.
בועז ממו, מנכ"ל קהילת EcoMotion: "השגת ההסכם עם חברת SNCFמוכיחה יותר מכל את חוזקה של קהילת התחבורה החכמה בישראל. חברת SNCFנחשבת לשחקן בינלאומי גדול, מוביל בשוק התחבורה הציבורית העולמי, ששילובו בתוכנית האקלסטור תיצור ותחזק את הקשר עם הקהילה הבינלאומית, נק' קריטית למיזמים המשתתפים בתוכנית".
אייל רוזנר, ראש התוכנית הלאומית לתחליפי דלקים במשרד ראש הממשלה: "המכון לתחבורה חכמה והאקסלרטור שפועל בתוכו מהווה נדבך חשוב בתוכנית הלאומית לתחליפי דלקים וחלק בלתי נפרד מחזון ממשלת ישראל, לחזק תעשיות עתירות ידע בתחום התחבורה החכמה ולהפוך את מדינת ישראל למובילה בעולם. השותפות עם חברת SNCFבאקסלרטור הינה חלק מתפיסה זו. אנו צופים שכניסת SNCFלישראל צפויה למשוך אל האקלסטור שחקנים בינלאומיים אחרים, ותחזק אטרקטיביות המיזם עבור יזמים ישראלים שיראו בו גישה נוחה אל השווקים הבינלאומיים, אפשרויות לביצוע פיילוטים, שיתופי פעולה והשקעות עתידיות".
מתיאס אמריך, מנהל תפעול ואסטרטגיה ב- SNCF Mobilités: "קבוצת SNCFשמחה לשתף פעולה עם מאיץ התחבורה החכמה, המאיץ הישראלי היחידי שהוקדש עד כה למגזר התחבורה החכמה והמאיץ השני בעולם בתחום זה בכלל. חשיפה לחדשנות מהווה נקודת מפתח לקבוצה מתועשת כמו SNCF, אשר מסיעה יותר מ- 10 מיליון אנשים ברחבי העולם מדי יום. לתפיסתנו גישה לאחת מקהילות החדשנות הדינמיות ביותר בעולם עוזרת בהגשמת אסטרטגיית הקבוצה להיות כוח חדשני לטובת הנוסעים והלקוחות שלנו. אנו רואים ב- Acceleratorהזדמנות גדולה המאפשרת לנו לפנות לחברות סטארט-אפ המבטיחות ביותר בתחום הטכנולוגיה ויעזרו לנו להגשים את מטרתנו – להפוך לשחקן מוביל בתחבורה אישית מדלת לדלת, כמו גם להיות חברה מובילה בחדשנות דיגיטלית בכל היחידות העסקיות שלנו".
להדפסה

שיתוף המאמר:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

אוטוקום ניוזלטר

לקבלת מבזקי רכב בנושאי חדשות רכב, צרכנות בתחבורה ומבחני דרכים מלאו פרטים:

shutterstock_445850944(1).jpg