כמעט בכל חודש בשנת 2016 נהרג צעיר שרכב על אופנוע


19/4/17

בשנת 2016 נפגעו בתאונות דרכים 726 צעירים שרכבו על כלי רכב דו גלגליים, מתוכם 153 נפצעו באורח קשה. בממוצע של העשור האחרון (2007-2016) נהרגו מדי שנה בתאונות אופנוע 14 צעירים, 931 נפגעו ו– 126 נפצעו באורח קשה.


צעירים רבים בישראל, בוחרים לעשות רישיון ולנהוג על כלי רכב דו גלגלי. הסיבות לכך ברורות: ניתן לקבל את הרישיון בגיל מוקדם יותר, תהליך קבלת הרישיון הוא זול ומהיר, כלי הרכב ותחזוקתו זול יותר מכלי רכב אחרים ובנוסף השימוש בקטנועים ואופנועים פותר את בעיות החניה והפקקים שמאפיינים את מדינת ישראל. הבעיה היחידה שצעירים אלו לא לוקחים בחשבון, היא הסכנה שברכיבה על כלי רכב דו גלגליים בישראל.


אופן ההכשרה הקיים לצעירים שבוחרים לעשות רישיון על כלי הרכב הדו גלגליים הוא בעייתי ולוקה בחסר ובנוסף לצעירים המקבלים רישיון לכלי רכב דו גלגלי, אין את החובה לנסוע תקופה מסוימת עם מלווה, שידריך ויגשר על חוסר הניסיון שלהם בכבישים. אלו, מובילים לכך שאחוז הצעירים המעורבים בתאונות אופנוע הוא גבוה מאד ביחס ליתר הגילאים.


ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "קבלת רישיון לכלי רכב דו גלגלי בישראל הוא הליך מהיר ופשוט כך שכל צעיר שרוצה לרכב על קטנוע יכול לעשות זאת בקלות רבה מדי וללא ניסיון מספיק. כאשר נער צעיר עולה על כלי רכב זה, הוא חשוף לסכנות רבות שהוא כלל לא מודע להן ולא יודע כיצד להתמודד איתן. לכן, יש להעלות את גיל קבלת רישיון הנהיגה לאופנוע, ולהאריך את תקופת הלימוד וההדרכה. בנוסף צריך לשפר את התשתיות עבור רוכבי הדו גלגלי להתקין פס הגנה במעקות הבטיחות שיגן על הרוכבים בזמן החלקה ולצבוע את הכבישים בצבע שמונע החלקה".

להדפסה

שיתוף המאמר:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

אוטוקום ניוזלטר

לקבלת מבזקי רכב בנושאי חדשות רכב, צרכנות בתחבורה ומבחני דרכים מלאו פרטים:

shutterstock_445850944(1).jpg