כריות אוויר מצילות חיים

מאת: נועם קום
כריות אוויר בשילוב חגורות בטיחות מצילות חיים
חגורות בטיחות בשילוב כריות אויר מנעו מקרי מוות ב- 46 אחוזים ממקרי תאונות דרכים בארה"ב
בהצגת פיצוץ כריות אויר צפו רופאי הדסה במשמעות המחייבת אבחון קפדני והולם לנסיבות.

כריות אוויר


כנס רופאי טראומה שנערך בבית החולים הדסה עין כרם, עסק בנושא כריות אויר וחגורות בטיחות בהיבט הרפואי. במהלכו הופעלו כריות אוויר באופן יזום עלי ידי מהנדסי כלמוביל יונדאי. מטרת הכנס ללמד ולהציג בפני הרופאים את כריות האוויר שנחשבות למכלול בטיחותי המשלים את פעולת חגורות הבטיחות בהגנה על הנוסעים בעת תאונה. עם זאת מהלך פתיחת הכריות מלווה בפיצוץ רעשני תוך שחרור גז חנקן וריח חריף. חשוב כי הרופאים יהיו מודעים למצב ויאבחנו בהתאם את הנפגעים בתאונות.

פרופ' אבי ריבקינד מנהל מחלקה כירוגית ויחידת הטראומה, טען כי כריות אויר מורידות את הסיכויים של נפגעים למות כתוצאה מתאונות דרכים. אם זאת, אנו מבחינים בפגיעות קלות מגובה העיניים ומטה, לא מצאנו פגיעות בטן כתוצאה מפתיחת הכריות. אין נתונים ליעילות המערכות בישראל עם זאת ניתן להתבסס על הנתונים האמריקאים שחגורות וכריות מונעות פגיעות גוף ב-65 אחוזים ממקרי התאונות. עוד ציין כי נפגעי תאונות עם סימני חגורות על גופם מאושפזים ל24 עד 48 שעות למעקב.

נועם קום קצין בטיחות בתעבורה ציין כי מערכת הכריות נועדו להשלים את ריסון החגורות. הכריות מגינות מפני פגיעות של ההגה פנל קדמי ברכב שמשות וצידי המכונית ומהוות חוצץ בין הנוסעים. בישראל, ב-98 אחוזים מכלי רכב החדישים המיועדים לנוסעים מותקנות כריות אויר. עיקר התאונות עם נפגעים בישראל הם מסוג חזית וצד (73%) ופוטנציאליות לפתיחת הכריות. עיקר הדיווחים על פגיעות הם במקרים בהם לא חגרו חגורות בטיחות. נדרשת הבחנה רפואית לנפגעי תאונות אשר ברכבם נפתחו הכריות. עלולות להיות פגיעות הדף בפלג גוף עליון. פגיעות פה ולסת, פגיעות בעיניים בעיקר למרכיבי משקפים, ופגיעות באוזניים בשל עוצמת הרעש. בית חולים הדסה הורה למד"א לספק את נתון פתיחת כרית האוויר במכונית שאם כן יפונה הנפגע ישירות למחלקת הטראומה.
חשוב להבהיר לנוסעים את כללי הבטיחות:
חובה לחגור חגורות בטיחות ברכב בו מותקנות כריות ללא חגירתם הכריות מסוכנות.
אין להושיב תינוקות וילדים במושבים קדמיים.
חובה לחגור גם מאחור בעיקר ברכב בו מותקנות כריות צד.
אין לשבת צמוד להגה.
אין להניח ידיים על מרכז גלגל ההגה.
התקנת הדיבורית לטלפון הנייד תיעשה במקום המרוחק מכרית האוויר.
להדפסה

שיתוף המאמר:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

אוטוקום ניוזלטר

לקבלת מבזקי רכב בנושאי חדשות רכב, צרכנות בתחבורה ומבחני דרכים מלאו פרטים:

shutterstock_445850944(1).jpg