נוהגים נכון בגשם הראשון

למושג "גשם ראשון" המתאר ירידת גשמים לאחר תקופת הפוגה ממושכת מגשמים, משמעות רבה בבטיחות שלנו, העובדה כי ביום הגשם הראשון מתרחשות מאות תאונות החלקה בכבישים מחייבת אותנו להיות מודעים לסכנות הצפויות וכן לעבור לנהיגה זהירה יותר.
מאת: נועם קום

 

 

מגע מי הגשם, עם שכבת כביש ספוגת שמנים ,ודלקים ואבק גורמת להצפת המשקעים ולהפיכת הכביש לחלק ומסוכן מתמיד. המקומות המועדים לכך הם אותם המקומות בהם עוצרות מכוניות או נעות באיטיות כמו בצמתים, בצירים פקוקים, בכבישים מפותלים ובכניסות לחניונים. באזורים אלו, היזהרו כפליים וצפו להפתעות !

 


כבישים מפותלים או צמתים, הם מקומות מועדים להחלקה.

 

 

מהירות תואמת –ביום גשום, הורידו מהירות, זו חייבת להיות תואמת לתנאי הדרך. יש לקחת בחשבון שמקדם החיכוך והאחיזה נמוך בכביש השמנוני, יכולת אחיזת הצמיגים יורדת משמעותית וזהה לעיתים לכביש עם שכבת קרח במקומות מסוימים.

פעולות בלימה –
במכוניות עם מערכת בלימה ABS המונעת נעילת גלגלים, נבלום במקרה חירום בחוזקה וברציפות, פעולת בלימה זו תאפשר שליטה בהיגוי הרכב ותקצר את מרחק העצירה. בבלימת פתאום, אין לבלום לסירוגין אם במכוניתכם קיימת מערכת ABS. באופן כללי חשוב לנהוג כך שנימנע בכלל מבלימות חירום פתאומיות. במכונית ללא ABS במצב של בלימת חירום חשוב לבלום לסירוגין באופן בו בתחילה בולמים בעוצמה חזקה ולאחר מכן מרפים מדוושת הבלימה. במכוניות מודרניות משנת ייצור 2010 ואילך, קימות מערכות בטיחות אקטיביות התורמות ליציבות המכונית. בהם מערכת בקרת יציבות ESP. המערכת תיכנס לפעולה במצבי חירום ותייצב את המכונית באופן שבו תבלום אוטומטית ובהתאם לצורך כל גלגל בנפרד. על פעולת המערכת תעיד מנורת התראה שתידלק בלוח השעונים.


בבלימת פתאום, יש ללחוץ בחוזקה וברציפות על דוושת הבלם ולהתרכז בפעולת ההגה.

 

 

 

 

פעולות האצההימנעו מהאצות חריגות. לרוב נאיץ ממקומות בהם עומדות מכוניות ,כמו בעליות או בצמתים שם מתגלה עיקר הבעיה במצב המגע עם הכביש בשל הצטברות שכבה שומנית. האיצו בהדרגתיות ובכך תמנעו החלקת פרפור של הגלגלים הקדמיים.
הדליקו אורות

עם בוא הגשם קיימת מגבלת ראות ונראות, הדלקת אורות חייבת להתבצע בעיקר בימים אלו. היא ותשפר את שדה הראייה שלכם ותקל משמעותית עליכם על הנהגים האחרים להבחין בכם בכל מצב.

 

 


בזמן גשם וראות מוגבלת, הדליקו אורות בכל דרך
.

 

 


מגבים– השתמשו במגבים, במידה התייבשו המגבים דאגו להחליפם, מלאו מים במיכל המתיזים.

 

צמיגים –יכולת האחיזה של הרכב תלויה בעיקר במצב הצמיגים. בדקו תקינותם ואת מידת לחץ אוויר בכל חמשת הצמיגים ברכבכם, מידת הלחץ הממוצעת במכונית פרטית היא כ- 32 PSI המידה המדויקת לכל רכב מצוינת לרוב במדבקה המצויה במשקוף דלת הנהג.


בדיקת לחץ אוויר בצמיגים, תגביר משמעותית את יציבות המכונית
היו מודעים לסכנות, שנו הרגלי נהיגה, סעו לאט ושמרו מרחק.

 

מ

להדפסה

שיתוף המאמר:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

אוטוקום ניוזלטר

לקבלת מבזקי רכב בנושאי חדשות רכב, צרכנות בתחבורה ומבחני דרכים מלאו פרטים:

shutterstock_445850944(1).jpg